Recension

Kebnekajse turné 2015

Karlstad 14 mars, 2015

Såg underbara Kebnekajse igår och vilken spelning sen! Har sett dem ett 15-tal ggr från 1973 till nu och gårdagens gig är topp-3. För första gången sedan mitten av 70-talet (när Kenny lämnade K) såg jag Mats G spela gitarr på 7-8 låtar. Första gången jag hört "Horgalåten" och "Rättvikarnas Gånglåt" utan fiol.

Lagerberg/Netzler, tillsammans med Ekman/Bah, lägger ut en ljudmatta som blir hypnotisk vissa stunder. Kung Kenny, understödd av Glenn, var eminent som vanligt och nya arr, nya intron samt nya låtar kickade ordentligt. Var lite spacerockkänsla över "Elefantens strävan mot Nirvana" och "Snickar-Anders" var en briljant avslutning. Gubbsen fortsätter att utvecklas.

Kebnekajse är och har alltid varit främst ett band som bör avnjutas live. Det bevisades med eftertryck igår. För mig är K den bästa svenska liveakten någonsin och jag har sett mycket svenskt genom åren.

Svensk musik- och kulturhistoria som följt mig sedan Resa mot okänt mål (-71) och fortsätter att lyckliggöra mig.SPELNINGAR 2023


TORSDAG 4 MAJ
Härnösand, Bryggeriet
Boka biljetter här!
FREDAG 5 MAJ
Sundsvall, Pipeline
Boka biljetter här!
LÖRDAG 6 MAJ
Borlänge, Broken Dreams
Boka biljetter här!
FREDAG 12 MAJ
Göteborg, Skeppet
Boka biljetter här!
LÖRDAG 13 MAJ
Malmö, Folk & Rock
Boka biljetter här!